Algemene Informatie

Algemene Informatie

St. Julians, Malta

St. Julians (in het Maltees: San Giljan) is een geweldige bestemming op het eiland Malta voor de échte vakantiegangers! Het is vernoemd naar de baai waar het aan ligt: St. Julians Bay. Je kunt hier volop genieten van een strakblauwe zee, heerlijke zon en lekkere drankjes! Binnen St. Julians ligt de wijk Paceville. Deze toeristenwijk is erg populair vanwege het uitstekende nachtleven! Je kunt hier uitgaan tot vier uur in de ochtend in de mooiste bars en clubs. Je komt hier werkelijk waar niks te kort.

Het weer in St. Julians, Malta

Het weer in St. Julians, Malta

In de zomerperiode is het in St. Julians altijd zonnig en warm. Er kan soms wel wat wind zijn, maar je zit tenslotte midden op de Middellandse Zee.

Malta heeft een Mediterrane klimaat. Het is echt zo’n vakantie eiland waar het de hele zomer lekker weer is. In de winter kan het wel eens wat kouder zijn.

Gemiddelde klimaat informatie

Maand Juni Juli Aug Sept
Max Temp.: 27 30 31 30
Min Temp.: 19 21 22 21
Zonuren: 11 12 11 10

Weersverwachting
St. Julians

Weeronline.nl – Meer weer in St. Juliansweeronline.nl Altijd jouw weer

Belangrijke en nuttige informatie over St. Julians

Geldzaken

Sinds 2008 kun je in Malta betalen met de Euro. In winkels en restaurants kun je terecht met de meeste pinpassen en creditcards. Pinautomaten zijn ook aanwezig. Een fooi geven is gebruikelijk.

Vervoer

Naar St. Julians
Malta is een eiland gelegen onder Italië. Een reis per vliegtuig (van 2,5 a 3 uur) is daarom meest gebruikt. Vanaf Luqa is het dan nog een klein stukje met de Bus naar St. Julians.

Verkeer
Op Malta rijd men links!

Gezondheid

Je hebt één ziekenhuis, centraal op Malta. In St. Julians zelf zijn wel gewoon apotheken. Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een bezoek aan St. Julians. Voor actuele informatie hierover kun je het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadplegen.

Lokale informatie

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Malta. Je hoeft je klok in St. Julians niet voor- of achteruit te zetten.

Taal
Engels is de tweede officiële taal van Malta, dus je kunt met iedereen een praatje maken. 
Daarnaast word er Maltees gesproken onder de bevolking.

Stroom
De stroom in St. Julians is gelijk aan Nederland. In de meeste accommodaties kun je ook gewoon met je Nederlandse stekkers inpluggen. In andere gevallen kun je een adapter gebruiken.