Op vakantie naar Malta? Zo kies je het juiste hotel

Op vakantie naar Malta? Zo kies je het juiste hotel

Een vakantie naar een van de eilanden in de Middellandse Zee is altijd een goed idee. Er zijn behoorlijk wat eilanden die het bezoeken waard zijn. Natuurlijk vinden wij Malta zonder twijfel de leukste vakantiebestemming voor een welverdiende vakantie. Zie jij jezelf al zitten met een lekkere cocktail in je hand en een lokale lekkernij voor je?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 2,3 miljoen toeristen het eiland in 2022 bezochten. Dat is een recordaantal in vergelijking met het aantal vlak voor de coronacrisis. Heel gek is het niet, want Malta is een prachtig eiland waar voor de diverse vakantieganger iets te beleven is. De vraag is alleen: hoe boek je een hotel op Malta dat bij je past? We zochten het voor je uit.

Hotel in een stad vs. een hotel in de natuur

Malta is heel divers. Zo is er een magische natuur te vinden waar je uren kunt hiken en je ogen uit kunt kijken. Daarnaast zijn er veel stadjes op het eiland die de moeite waard zijn. Denk natuurlijk aan St. Julians, maar ook aan Mdina en Valletta, op de site van Sunweb staat veel informatie over uitstapjes en vluchtinformatie. Waar de ene persoon meer een liefhebber van steden is, gaat de ander liever de natuur in.

Op Malta kun je eenvoudig je verblijf daarop uitkiezen. Voor ultieme rust ga je voor een hotel of een accommodatie in het groen waar je misschien wel wakker wordt met uitzicht op zee of waar je vanaf je hotelkamer een fijne wandeling kunt maken. Zoek je liever de stad op? Boek dan een hotel in het bruisende Valletta, St. Julians of Mdina.

Adults only vs. hotels voor families op Malta

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar het soort hotel waar je voor kiest op Malta. De laatste jaren is er een interessante trend te zien in de groei van adults only hotels. Dat zijn hotels waar alleen volwassenen mogen verblijven. Meestal betreft dit mensen vanaf 18 jaar; in sommige gevallen wordt 16 jaar als minimum leeftijd gehanteerd.

De vraag is natuurlijk of je voor zo’n hotel wil gaan waar alleen volwassenen mogen komen of dat je op zoek bent naar een plek waar je met het hele gezin terecht kunt. Er zijn zowel adults only hotels als familievriendelijke hotels en accommodaties beschikbaar op Malta, dus er is sowieso voor iedereen plaats. Filter het verblijf naar keuze in je online zoektocht naar een passend hotel.

Hotel bij het strand vs. hotel iets verder van het strand

In je zoektocht merk je al gauw dat de hotels die direct aan zee liggen vaak iets duurder zijn dan de hotels die verder weg liggen. Dat is dus zeker iets dat je mee moet nemen in je beslissing. Betaal je net wat meer voor een hotel op Malta waarbij je zo met je tenen in het zandstrand staat of wil je geld besparen op een hotel vanaf waar het strand iets verder weg is?

Die keuze ligt bij jou. Wanneer je sowieso niet zo’n strandganger bent, is het prima om voor een goedkoper hotel verderop te gaan. De meeste hotels beschikken over een of meerdere zwembaden waar je alsnog lekker kunt zwemmen en optimaal kunt genieten van de Mediterraanse zon. Waar je dus voor gaat, ligt helemaal aan je persoonlijke wensen en budget.

Slapen op basis van logies vs. all inclusive verblijf

Voordat je een hotel op Malta boekt is het goed om te weten voor welk soort verblijf je wil gaan. Er zijn diverse soorten verzorging waar je uit kunt kiezen. De laatste maanden neemt het aantal all inclusive vakanties aanzienlijk toe onder de Nederlanders. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat zo’n vakantie lekker ontspannend is, omdat je nergens aan hoeft te denken. Er zit meer achter.

De stijgende vliegbelasting die begin dit jaar werd ingevoerd heeft er namelijk voor gezorgd dat de prijs van losse vliegtickets een stuk duurder is geworden. Ga je voor een pakketprijs waarbij hotel en verblijf met all inclusive verzorging inbegrepen is, dan zie je al gauw dat je in verhouding goedkoper uit bent. Kijk dus goed naar je eigen wensen en naar je budget. Hier kun je namelijk best wat geld mee besparen tijdens een vakantie op Malta.

Lees goed de recensies van het hotel naar je wensen

Heb je een hotel gevonden dat bij je wensen past? Fijn! Om zeker te weten dat je naar een hotel gaat waar je écht blij van wordt, is het aan te raden om de recensies te lezen over het hotel. Dit kan meestal op de site waar je gaat boeken, maar ook via de recensies op Google. Veel eerdere gasten plaatsen recensies met foto’s waardoor je al een duidelijk beeld krijgt van de plek.

Ook kun je aan de hand van de recensies in tekst goed zien welke onderdelen van het hotel goed zijn en welke wat minder. Focus je op de onderwerpen die je belangrijk vindt, zoals hygiëne, de grootte van de kamers, het comfort van de bedden, de kwaliteit van het eten en de aanwezigheid van ligstoeltjes buiten, zodat je zeker weet dat je een juiste keuze maakt.

5/5 - (3 stemmen)