Een VPN gebruiken in Malta om Nederlandse content te kijken

Een VPN gebruiken in Malta om Nederlandse content te kijken

Malta is een Europese dwergstaat met een zeer rijke geschiedenis. Ondanks de kleine afmetingen van het land, is er veel te doen en te zien. Op het eiland zijn zelfs gebouwen te vinden die volgens archeologen waarschijnlijk ouder zijn dan de Egyptische piramides. Het is dus zeker een leuke bestemming voor je volgende vakantie. Als je op vakantie wilt gaan naar Malta, is het verstandig om je hier goed op voor te bereiden. Tijdens je vakantie kun je namelijk tegen problemen aanlopen die je met de juiste voorbereidingen had kunnen voorkomen. Als je op je hotelkamer zit en even wilt genieten van een Nederlandse film of serie, is de kans groot dat je deze niet kunt bekijken in Malta. Dat is vervelend, maar gelukkig is het relatief eenvoudig om dit probleem op te lossen. 

Gebruik maken van een VPN

Nederlandse content is veelal niet beschikbaar in het buitenland. Dat komt doordat de rechten voor films en series normaal gesproken per land worden verdeeld. Het kan dus zo zijn dat een partij als Netflix of Videoland films en series enkel in Nederland mag laten zien. Dit zorgt ervoor dat je op vakantie vaak niet naar Nederlandse content kunt kijken. Als je dit vervelend vindt, kun je een VPN gebruiken. Wanneer je gebruikmaakt van een VPN, is het voor een streamingdienst niet meer mogelijk om te zien op welke plek jij je begeeft. Dit zorgt ervoor dat je altijd naar Nederlandse content kunt kijken, ook als je je niet binnen onze landsgrenzen bevindt. 

Wat doet een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) geeft je de mogelijkheid om Nederlandse content te bekijken in het buitenland, maar hoe gaat dat in zijn werk? Om hier achter te komen, moet je eerst weten op welke manier aanbieders van content als series en films bepalen waar jouw apparaat zich bevindt. Dit wordt gedaan door te kijken naar de locatie van het IP-adres van het desbetreffende apparaat. Normaal gesproken is dit het IP-adres van jouw internetprovider, maar door gebruik te maken van een VPN, kun je een ander IP-adres gebruiken. 

Een VPN geeft je de mogelijkheid om al het verkeer dat van jouw apparaat afkomstig is, om te leiden via een ander netwerk. Je kunt dan zelf kiezen uit verschillende netwerken op verschillende plekken. Bevind jij je in Malta en wil je Nederlandse content bekijken? Dan kun je alle data om laten leiden via een Nederlands IP-adres. Echter, je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om vanuit Nederland naar Amerikaanse content te kijken door een IP-adres in de Verenigde Staten te gebruiken. 

Het beveiligen van je dataverkeer

Het gebruik van een VPN heeft verschillende voordelen. Een betrekkelijk groot deel van de mensen die gebruikmaken van een VPN, doet dit om content uit andere landen te kunnen bekijken. Echter, online veiligheid kan ook een reden zijn om gebruik te maken van een VPN. Juist wanneer je op dit moment op vakantie bent, loop je het risico om het slachtoffer te worden van cybercriminelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je verbinding maakt met een openbaar wifinetwerk. Criminelen kunnen dan mogelijk alle gegevens die je deelt met dit netwerk inzien. Als het hier gaat om wachtwoorden of privacygevoelige bestanden, is dit buitengewoon vervelend. Daarom is het fijn dat een VPN ervoor zorgt dat jouw verbinding met het internet goed beveiligd is. Alle informatie die jouw device via een VPN wil delen met internet, wordt eerst versleuteld. Als het criminelen dan lukt om hun hand te leggen op deze gegevens, kunnen zij hier nog steeds niets mee doen. Zij kunnen dan bijvoorbeeld niet zien of het gaat om een berichtje, een wachtwoord of een foto. 

Wat doen streamingdiensten tegen het gebruik van VPN’s?

In de voorwaarden van streamingdiensten staat meestal niets over een eventueel verbod op het gebruik van een VPN. Het is in de meeste landen ook niet verboden om gebruik te maken van een VPN, waardoor je in ieder geval niet het risico loopt om hiervoor beboet te worden. Wel is het zo dat grote streamingdiensten als Netflix hun best doen om de IP-adressen die door aanbieders van VPN’s worden gebruikt, te blokkeren. Eigenlijk is dit best vreemd, want volgens de voorwaarden van Netflix zelf is het niet verboden om gebruik te maken van een VPN. Toch kan het hierdoor voorkomen dat een aanbieder van een VPN tijdelijk geen toegang krijgt tot de online omgeving van Netflix. Normaliter lukt het dan vrij snel om dit weer mogelijk te maken, maar het is wel belangrijk om te weten dat er geen garantie is dat je altijd in het buitenland naar de Nederlandse Netflix kunt kijken. 

De juiste VPN-provider vinden

Door deze omstandigheden kunnen er onderlinge verschillen bestaan tussen de verschillende aanbieders van VPN’s. Het ene bedrijf kan sneller voor een nieuw IP-adres zorgen, waardoor het weer mogelijk is om gebruik te maken van Netflix of een andere streamingdienst, dan het andere bedrijf. Verdiep je dus in de mogelijkheden die je hebt om de best mogelijke aanbieder van VPN’s te vinden. Op het internet is veel informatie te vinden over de verschillen tussen providers. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van VPNGids.nl. Dit is een platform waarop je informatie kunt vinden over alle grote aanbieders van Virtual Private Networks. Hier vind je ook welke provider het meest geschikt is als je een VPN vooral wilt gebruiken voor het bekijken van Nederlandse films en series in het buitenland.

Rate this post